• J.D.

Workspace

Bijgewerkt: 14 jun 2019


De zoektocht naar bijkomende, geschikte werkruimte houdt aan. De voormalige stal ontbeert meer dan één ding; licht, verwarming, elektriciteit, water, ... De ruimte is een onderdeel van het huis en bleef de voorbije 100 jaar grotendeels ongewijzigd. De vorige bewoners gebruikten de stal als garage. Ik heb het echter altijd een vorm van decadentie gevonden om een auto in een huis te parkeren. Boven deze ruimte, er zit nog een opening in het plafond, bevindt zich een voormalige droog- of hooizolder. Het huis werd na WO-I gebouwd met gerecupereerd hout en plaatselijk beschikbaar bouwmateriaal. Zo zijn er bijvoorbeeld stukken trein- of tramrails als draagbalk boven de poort gebruikt. De geschiedenis, hier op de grens met de Westhoek, is overal aanwezig en niet enkel in het landschap. Dat is bij momenten soms erg confronterend en zegt veel over de leef- en werkomstandigheden van amper 100 jaar geleden.


Hier een atelier inrichten voor het grovere werk kost alweer tijd. Tijd die ik dan niet aan het werk zélf kan besteden: een dilemma dus, maar ik vrees dat ik weinig keuze heb.


The need for extra space. Making this barn suitable as a workspace means redesigning at least two other rooms.

I'm stumbling upon traces of history everywhere: in the house, in the garden and along the roads. It's by moments very confronting living in this region of Flanders.

All images & texts © 2019 Jan Delestinne - except when indicated otherwise.